گفتند «آغوشم» و «تنت» اروتیک است و مجوز ندادند!

گفتند «آغوشم» و «تنت» اروتیک است و مجوز ندادند!
آفتاب نیوز :

سید عباس صالحی وزیر ارشاد اخیراً با توجه به تلاش هایش برای باز کردن فضای فرهنگی و هنری کشور گفت: «بخش قابل از توجهی از هنرمندان رفع محدودیت شدند که خود را نشان می دهد و بخش دیگری هم در شرف وقوع است که ان شا الله با گفتگو هایی که داریم مساله دنبال می شود تا به سرانجام برسد.»

در اینباره با مهدی یغمایی از خوانندگان موسیقی پاپ کشور و از داوران مسابقه تلویزیونی شب کوک گفتگو کردیم یغمایی تا کنون بیش از ۱۰ آلبوم موسیقی و ده ها تک آهنگ منتشر کرده است.

وی در پاسخ به سوال آفتاب نیوز در خصوص محدودیت های حوزه موسیقی گفت: بنده قریب ۲۰ و اندی سال است که به صورت حرفه ای در این مارکت کار می کنم و حدود ۱۰ سالش را ممنوع الفعالیت بودم. گیر و گور ها در این حوزه کم نیست و در دوره ریاست جمهوری هر کدام از این عزیزان هم گیر و گرفت های داشته ام ۶ سال به صورت مداوم (ممنوع الفعالیت بودم) و بعد یک سال و نیم دیگر… محدودیت ها و مجوز ندادن ها  بعضاً به خاطر یک سری مسائل پیش و پا افتاده ای ایجاد می شود که اصولاً نباید به آن توجه شود خوشحالم که همشهری خوب ما آقای صالحی که ما نیز بسیار به ایشان علاقه مندیم در تلاش برای رفع محدودیت هستند من هم شنیده ام که ظاهراً قرار است به آقای جواد یساری مجوز داده شود که در کیش برنامه اجرا کنند چنین رخداد های خوشحال کننده است.معتقدم که چیزی به نام مجوز نباید وجود داشته باشد خصوصاً برای هنرمندانی که طی سال ها کار و شخصیت خودشان را ثابت کرده اند امیداورم وعده های برای رفع محدودیت ها در موسیقی و عرصه هنر راست باشد و جامه عمل بپوشد.

یغمایی در اشاره به برخی مصادیق سانسور افزود: در آلبوم ” چمدون تو” شعری به ارشاد ارائه کردم که در بیتی می گفت: «بشم خیس کدوم بارون بره عطرت از آغوشم» گفتند کلمه آغوش اروتیک است و باید بگویی: «بشم خیس کدوم بارون بشه عطرت فراموشم»؟! ۲۰ روز دیگر قرار است یک ترانه از من منتشر شود می دانید که همواره تلاش کرده ام که ترانه های خوبی انتخاب نماییم در این غزل که از آقای مجتبی رمضانی  است در دو بیت آخر آمده است: «بی وفایی که مرا رسوای خاص و عام کرد_حال می بینم که بسته دل به موی دیگری_ دیگری از تو تنت را خواست_ من عشق تو را _ آرزوی ما کجا و آرزوی دیگری کجا». حالا گفته اند ” تنت” بده! باید بگوی: «دیگری از تو چه ها می خواست_ من عشق تو را»! خوب ” چه ها” که کلی تر است! و بدتر است! چه ها که شامل همه چیز می شود!

وی توضیح داد: برخی هنرمندان وقتی می بینند که تیغ سانسور کل شعر را خراب می کند به ناچار بعضاً ورژن اصلی را منتشر می کنند چون نظارتی وجود ندارد و همین مسئله یک دور باطل ایجاد می کند که انرژی هنرمند را می گیرد و فرایندی فرسایشی برای او به وجود می آورد و هنر را رو به زوال می برد. بله! اگر یک نفر خط قرمز های عرفی مورد قبول جامعه را رد نمایید منطقی است اما سانسور کلمات تا بدین حد با کدام منطقی همخوانی دارد.

یغمایی در ادامه اظهار کرد: امیدوارم که تلاش ها برای گشایش فضای فرهنگی به سرانجامی برسد اما واقعاً پس از سال ها وعده و وعید آدم نمی داند که دم خروس برخی آقایان را باور کند یا قسم حضرت عباس را. یک هنرمندی که بدون پشتوانه ارگان ها و فروش بلیط به زور به کارکنان برای پر کردن سالن و بحث ” همسایه ها یاری کنید که من کنسرت داری کنم” و همه این رانت ها تلاش دارد در چهارچوب حرفه ای شعر و موسیقی خوب عرضه نمایید به صورت سیستماتیک تلاش می شود که به حاشیه رانده شود. متاسفانه در این مملکت اگر به عنوان تهیه کننده از یک سری ارگان ها پشتیبانی نداشته باشی اصلاً نمی توانید یک خواننده را بالا بیاورید. یک دفعه می گویند که: «آقا شما ممنوع هستید» وقتی می پرسی چرا می گویند: «از بالا است» توضیح هم نمی دهند این «بالا» کجاست و کیست که آدم  برود و توضیح دهد.

این خواننده در توضیح برخی دیگر چالش ها اظهار کرد: برای نمونه این اواخر به من گفته اند چرا کار شما روی رادیو جوان قرار دارد باید شکایت تنظیم کنید عرض کردم شما با این همه امکانات نهاد دولتی نمی توانید جلوی این کانال ها را که در آمریکا است و معلوم نیست چه کسی پشتش است را بگیرید من هنرمند چگونه می توانم آن ها را به چالش بکشم آهنگ من بعد از اخذ مجوز روی کانال و شبکه های اجتماعی قرار می گیرد و هر کسی به راحتی می تواند آن را بردارد من ته اش می توانم در یک یک برگه که جلوی من بگذارید بنویسم: «من با هیچ جا در ارتباط نیستم».

وی افزود: بنده در اولین مسابقه مختص خوانندگی در تلویزیون حضور داشتم سوال این است که چرا نگذاشتید ادامه پیدا کند؟ چرا آن برنامه را زدند؟ به خاطر اینکه امکان داشت پر و بال بگیرد و آنجا مردم استعداد های واقعی را بشناسند و دیگر نمی شد هر کسی را رنگ کنند و به عنوان خواننده به مردم قالب کنند. در حال حاضر افغانستان شو تلنت با استاندارد های جهانی برگزار کرده اما ما فاقد چنین برنامه ای هستیم. باز خدا به احسان علیخانی خیر بدهد که یک عصر جدید ساخت و از داخل آن چند خواننده خوب معرفی شدند. به هر حال امیدوارم که با توجه به نیاز و خواست مردم تلاش های دولت جدید به ثمر بنشیند و فضای بهینه تری برای عرضه محصولات سالم هنری و موسیقایی شکل بگیرد. خوشبختانه در حال حاضر به غیر از چند شهرستان برگزاری کنسرت در بسیاری شهر ها مشکل خاصی ندارد و امیدوارم وضعیت بهتر نیز بشود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "گفتند «آغوشم» و «تنت» اروتیک است و مجوز ندادند!" هستید؟ با کلیک بر روی فرهنگ و هنر، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "گفتند «آغوشم» و «تنت» اروتیک است و مجوز ندادند!"، کلیک کنید.

نوشته های مشابه