راهکار های درمانی سنگ کیسه صفرا
سنگ های کیسه صفرا وقتی تشکیل می شوند که مایع ذخیره شده در کیسه صفرا تبدیل به شکل قطعاتی از مواد جامد می شود.
اختلالات سیستم صفراوی هر ساله میلیون ها نفر را مبتلا می کند؛ کیسه صفرا ذخیره کننده مایع صفراست و مجاری صفراوی حامل صفرا به روده کوچک (جایی که صفرا کمک به هضم چربی ها کمک می کند) هستند؛ با نامتعادل شدن مواد شیمیایی تشکیل دهنده صفرا سنگ های صفراوی شکل می گیرند؛ بیشتر سنگ ها از کلسترول بیلی روبین و نمک های صفراوی تشکیل شده اند. در واقع وقتی مایع ذخیره شده در کیسه صفرا به قطعاتی از مواد جامد (شبیه سنگ سخت شده) تبدیل شود سنگ های کیسه صفرا شکل می گیرند.
ماندن سنگ ها در کیسه صفرا ممکن است با علائمی ظاهر شود اما در برخی موارد هم بدون علامت باقی می ماند اگر سنگ ها به طرف خارج کیسه صفرا حرکت کنند درد یا عفونت در شخص مبتلا دیده می شوند.
علت تشکیل سنگ کیسه صفرا چیست؟
ایرج خسرونیا رئیس هیئت مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران درباره علت به وجود آمدن سنگ کیسه صفرا اظهار کرد: کیسه صفرا پر از مواد صفراوی و املاح موجود است و زمانی که غلظت این مواد زیاد شود به صورت رسوب در خواهد آمد این مواد در ابتدا ریز و کوچک هستند و بعد از تجمع به صورت سنگ های کوچک و در نهایت بزرگ خواهند بود.
وی ادامه داد: گاهی سنگ کیسه صفرا به صورت لجن و به شکل گِل شُل در خواهد آمد که اگر به موقع درمان نشود مشکلات زیادی برای فرد به وجود می آورد؛ سنگ کیسه صفرا در مراحل اولیه ممکن است علائمی نداشته باشد اما به مرور باعث التهاب کیسه صفرا خواهد شد همچنین اگر تکه ای از سنگ کنده و جدا شود وارد مجاری کسیه صفرا خواهد شد که در نهایت آنجا را مسدود می کند.
رئیس هیئت مدیره جامعه پزشکان داخلی ایران با اشاره به علائم سنگ کیسه صفرا گفت: زردی درد یرقان تب و لرز از علائم اولیه وجود سنگ کیسه صفراست و افراد به طور معمول با این علائم به پزشک مراجعه می کنند؛ باید گفت اگر افراد به موقع به پزشک مراجعه نکنند این سنگ بزرگتر خواهد شد و مشکلات بیشتری را برای فرد به وجود خواهد آورد.
جراحی؛ راهی برای درمان سنگ کیسه صفرا
وی تشریح کرد: برای تشخیص سنگ کیسه صفرا نیاز به انجام سونوگرافی و عکس برداری است؛ برای درمان به وسیله دستگاه آندوسکوپی یا عمل جراحی اقدام می کنیم؛ قابل ذکر است دارو در درمان سنگ کیسه صفرا تاثیرات خیلی کمی دارد و اغلب تنها با عمل جراحی این بیماری را می توان درمان کرد.
خسرونیا با اشاره به اینکه افراد جوان در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند گفت: جوانان باید چربی خون خود را مرتب بررسی کنند تا از حد معمول بالاتر نباشد؛ همچنین در مصرف گوشت قرمز کله پاچه جگر نباید زیاده روی کنند.
رئیس هیئت مدیره جامعه پزشکان داخلی ایران ادامه داد: غذا های چرب مانند تخم مرغ کتلت کباب کوبیده و املت درد سنگ را بیشتر می کنند؛ همچنین افراد باید مراقب اضافه وزن خود باشند و اگر چاق هستند خود را به وزن ایده آل برسانند علاوه بر این باید از خوردن مشروبات الکلی پرهیز کنند.
وی یادآوری کرد: سنگ کیسه صفرا ممکن است ایجاد التهاب کند؛ از عوارض عمل جراحی کیسه صفرا می توان به پارگی کیسه اشاره کرد که در حین عمل جراحی این کیسه پاره خواهد شد و در نهایت منجر به مرگ می شود.
خسرونیا با اشاره به بهنرین زمان برای جراحی گفت: در درمان سنگ های صفرای علامت دار فقط جراحی و برداشتن سنگ همراه با خود کیسه صفراست.
درمان سنگ کیسه صفرا
جعفر غفار زاده متخصص طب سنتی اظهار کرد: سنگ کیسه صفرا اصولا در اثر تجمع ماده ای لجنی داخل صفرا به وجود می آید؛ دلایل زیادی باعث به وجود آمدن آن می شود که شایع ترین آن زایمان زیاد در خانم هاست؛ در خانم هایی که زایمان کرده اند حرکت روده کم می شود که این کم شدن باعث می شود مایعی لجنی در کیسه صفرا شکل بگیرد؛ چاقی یکی دیگر از دلایل ابتلا به سنگ کیسه صفراست.
غفارزاده بیان کرد: برای تشخیص سنگ کیسه صفرا نیاز به انجام سونوگرافی است؛ فرد بعد از غذا خوردن از ناحیه شکمی دچار درد می شود که اصولا با این درد به پزشک مراجعه می کنند؛ از راه های درمانی سنگ کیسه صفرا می توان به عمل جراحی یا لاپراسکوپی اشاره کرد اما در طب سنتی نیز می توان از برخی مواد برای درمان سنگ کیسه صفرا استفاده کرد.
درمان (cure) کیسه صفرا با طب سنتی
این متخصص طب سنتی درباره درمان سنگ کیسه صفرا به کمک طب سنتی گفت: از مواردی که برای درمان سنگ کیسه صفرا در طب سنتی تجویز می شود سکنجبین است؛ افرادی که دچار سنگ کیسه صفرا هستند می توانند هر چهار ساعت یک بار روزانه ۱۴ لیوان آب سیب به مدت پنج روز مصرف کنند.
وی ادامه داد: سپس در روز ششم در ساعت ۶ یک لیوان آب جوشیده که سرد شده به همراه نمک دریا بخورند همین آب را در ساعت هشت تکرار کنند و در ساعت ۱۰ شب نصف استکان روغن زیتون به همراه نصف لیوان آب لیمو ترش مصرف کنند و شام نباید بخورند.
غفارزاده افزود: در روز هفتم باید سونوگرافی انجام دهند که معمولا سنگ کیسه صفرا در این حالت دفع می شود و اگر سنگ همچنان باقی مانده و کوچک تر شده است دستور فوق ار مجددا باید تکرار کنند روش های تخصصی دیگری نیز وجود دارد که نیاز به مراجعه حضوری دارد.
کیسه صفرا به چه دردی می خورد؟
این متخصص طب سنتی تشریح کرد: کیسه صفرا ماده ای برای جذب چربی ترشح می کند؛ افرادی که کیسه صفرای خود را برمی دارند این ماده دیگر تجمع نمی کند و در روده می ریزد که منجر به اسهال خواهد شد و باید گفت صفرا باعث رقیق شدن خون می شود.
غفارزاده درباره سوزش سر دل اظهار کرد: سوزش سر دل اصولا به دلایل زیادی به وجود می آید که مشکلات زیادی را برای فرد به وجود خواهد آورد از جمله مشکلاتی که می توان گفت ضعف معده است.
این متخصص (Expert) طب سنتی نشانه های سوزش سر دل را ورم معده دانست و گفت: سوزش سر دل نشانه های زیادی دارد که از جمله آن می توان به زخم ورم التهاب معده و اثنی عشر و سردی معده اشاره کرد؛ همچنین می تواند هضم غذا را دچار اختلالاتی کند.
وی گفت: سوزش های سر دل را می توان به روش های مختلفی درمان کرد؛ افراد برای درمان آن می توانند یک قاشق تخم بارهنگ به همراه سه قاشق غذا خوری عرق نعنا و عسل دم کنند و آن را میل کنند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "راهکار های درمانی سنگ کیسه صفرا" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "راهکار های درمانی سنگ کیسه صفرا"، کلیک کنید.